2009. augusztus 30., vasárnap

Festés...


Elhatároztam, ha már némi kézügyességgel megáldott a sors , hogy magam festem a nappali falát tejeskávé színűre... Utánfestés lenne, csak a pici fiam szépen kidekorálta, és sajnos nem lehet lemosni a zsírkrétát, és a csokoládéfoltot:-) Egy fal ilyen színű csak , ezért egyelőre bátor vagyok :-)

Miután kézzel -lábbal elmagyaráztam a festékboltban az eladónak mire is lenne szükségem, már a festésre szánt energia felét el is vesztettem. :-) Ez is megérne egy misét:-D De igazából most azért szövegelek itt ékszerképek helyett , mert nem tudom, hogy az álmennyezetre hogyan NE kenődjön fel a barna festék.

Szóval kreatív lányok segítsetek, mit ragasszak oda, hogy megvédje a falat , ugyanakkor amikor lehúzom később ne is húzza le a ragasztó a vakolatot. Szóval segítseket légyszi! :-) Köszönöm előre is!

6 megjegyzés:

  1. Szia! A párom úgynevezett maszkolószalagot ragasztott a két szín találkozási pontjához, először az egyik falra, majd miután lefestette, a másik falra. Festékboltban lehet venni. A pontos neve, most néztem: az egyik fajta tesa, a másik nopi. Mindkettő német gyártmány.

    VálaszTörlés
  2. Szia Szilvi!
    Szerintem úgy oldd meg,hogy fesd le a falat és a sarkoknál odaérhet az álmennyezethez a festék.Tegyél oda szegélylécet.Nálunk olyan van,és nagyon jól mutat!Léccy nézd a PIF bejegyzésedet!!!Köszi!

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Szerintem fesd le és tegyél oda a végén szegélylécet.Nézd meg léccy a PIF bejegyzésedet!

    VálaszTörlés
  4. Zsófi, mi az a szegélyléc? És hogy néz ki? Azt nem padló és fal sarkához szokták tenni? Mert ha az, amire gondolok, ide nem illene sztem olyan . Megyek rákeresek jó öreg gugliba és megsasolom :-)
    Nézem a PIF bejegyzést mindjárt:-)
    Edo köszi az infót , van itthon egy Tesa feliratú papír ragasztószalag... Talán pont ez amit mondassz... Az nem fogja lehúzni a vakolatot tuti? Mert a fehéret nem akarom a spotoknál festegetni, csak a barnát.

    VálaszTörlés
  5. Hát lehet hogy igazad van!:-)Köszi

    VálaszTörlés
  6. Szia Szilvi!
    A maszkolószalag nem szedi le sem a vakolatot, sem a festéket. Csak arra kell figyelni, hogy leszedd, mielőtt az új fejték teljesen megszáradna (mivel azzal ráfestesz, ha rászárad, feltépheti). Akár érdemes kipróbálni egy kis darabon előre, mondjuk úgy hogy a falnak arra a részére ragasztod, amit amúgy is festeni fogsz, és az egyik oldalánál lefested, aztán megnézed, mikor tudod szépen leszedni. Na, most nem tudod, hogy sikerült-e érthetően leírnom. :)
    Ja! Mi újság a kaboshonokkal? Kilukad az oldalam! :)
    Kata

    VálaszTörlés